Minimalisme: At holde fast i at købe mindre

Man kan starte med gode intentioner om at købe mindre, men så bliver det alligevel som en slankekur, hvor man holder ud i et par dage og så falder i og voldfråder guf, fordi det føles så svært at undvære det, man gerne vil have.
Hvad gør man så? Skift fokus.

Skift fokus væk fra hvad du ikke må og skal undvære.
Tænk i stedet over, hvad du gerne vil opnå ved at være minimalistisk omkring dine indkøb (eller tabe dig).

Det skal være konkret. “Mere enkelhed i hverdagen”, “Færre ting”, “Købe mindre” forstår den lystdrevne del af hjernen ikke helt, det er for fluffy. Og hvor lidt vi end vil være ved det, er en del af os drevet af lyst.

Konkret kan være:
– Fokus på hvad du sparer økonomisk: Jeg vil gerne kunne gå på deltid. Jeg vil gerne spare op til en ferie. Jeg vil gerne kunne være afslappet omkring uforudsete udgifter. Jeg vil gerne have råd til at tage den uddannelse, jeg drømmer om.
– Eller på de færre ting, man ikke har: Jeg vil gerne slippe for at bruge al min tid på at flytte rundt på ting, så jeg har mere kvalitetstid sammen med min familie. Jeg vil gerne rydde mindre op. Jeg vil gerne have at mit hjem har færre ting, så det er nemmere at gøre rent. Rod/for mange ting giver mig hovedpine og får mig til at føle mig kvalt, så jeg vil gerne have et enkelt og rummeligt hjem.
– At man gerne vil gøre det godt for planteten og sit helbred: Jeg vil gerne have et mere bæredygtigt liv. Jeg vil gerne købe få ting, men ting af høj kvalitet/økologisk/Fairtrade, som er bedre for min sundhed og for de der producerer dem.

Når du så står udenfor butikken eller sidder med musen på Køb-knappen, kan du tænke:
Er dette værd ikke at kunne gå på deltid for?
Er dette miljøbelastningen værd?
Er dette stressen over for mange ting på for lidt plads værd?

Når du kommer i tanke om, hvad du vinder ved ikke at købe, kan det gøre det nemmere at holde fast i beslutningen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *