Ugens Sparetip: Spørgsmål til jer om hverdags-elektronik

I dag vil jeg gerne stille jer spørgsmål i stedet for at klog mig på at spare.

Arkivfoto

Jeg har en oldgammel bærbar computer. Batteriet kan ikke holde strøm, så den er altid tilsluttet en stikkontakt. Den kan ikke finde trådløst wi-fi, noget med en en fejl i styresystemet, der ikke kan repareres, så jeg har den altid tilsluttet internet med antennekabel. Den er som en respiratorpatient, der kun lige kan holdes i live.
Jeg har også en mobiltelefon. En billig LG, købt alt for billig. Den gør mærkelige ting, fryser og lukker ned. Og den har alt for lidt lager. Jeg har de omkring 20 allermest nødvendige apps; praktiske ting som e-boks, Rejseplanen og netbank, mere er der ikke plads til. Og den piver alligevel altid over, at der ikke er plads til at opdatere dem.
Og så er skærmen smadret. Heldigvis ikke mere end at jeg stadig kan bruge mobilen, men den knækker mere og mere med tiden.

Så: Hvordan klarer I behovet for elektronik i dagligdagen, når det er nødvendigt at være i spare-mode?

Vi kan jo ikke undvære det. Mobiltelefonen er for mange af os vores eneste telefon, den er helt nødvendig. Og stort set alt fra det offentlige og meget andet foregår digitalt nu om dage, så en computer er ikke en luksus, men en nødvendighed for at kunne begå sig i samfundet og i dagligdagen.

Hvordan anskaffer I elektronik, når I ikke har de flere tusind der skal til?
Køber I brugt? Arver af familie og venner?
Køber billige produkter? Hvor? Og hvilke billige mærker og modeller er rimelige i kvalitet?
Reparerer gammelt? Kan man selv det, eller har I venner der kan?
Tør I købe brugt? Hvordan sikrer man sig at det er et nogenlunde ordentligt fungerende produkt, man køber? Og hvor køber I?
Er der nogle mærker af mobiltelefoner, computere og tablets, der er bedst og billigst at have når det kommer til at de kan repareres?

Jeg glæder mig til at blive klogere på dette 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *