Sew Along – Refashion Runway – Week 3 Buttons

Idé: Gøre tøj større og mindre – nu også med knapper.
Idea: Make something smaller and something larger, with the aid of buttons.

Større med knapper
Denne kjole syede jeg fra bunden sidste vinter.
Den er lavet i noget lækker dyr uld. Den er helforet. Jeg tegnede en ny hals udskæring, der var perfekt til mig. Jegavede mønstertilpasning for større barm (FBA), tilpasning for svajryg, tilpasning for kort liv og tilpasning, for at den sad bedre om skulderne. Jeg kortede den af, så den passede bedre i længden. Den passede perfekt. Men siden vinteren var den blevet for lille om brystet! Arg!
Kjolen sad stadig perfekt alle andre steder end om barmen. Jeg kunne ikke trække vejret med den på…
Før. Jeg har den på med åben lynlås på billedet, lynlåsen kunne ikke lukkes om barmen. Om taljen og underkroppen sad den stadig som den skulle.
Larger and with buttons
I made this dress from scratch last winter. I drafted a new neckline. I adjusted it for full bust, swayback, short waist, petite height and shoulder adjustment. It is made of expensive wool and is fully lined. It was perfect. And then my bust became larger. Argh!
Before. I wear it with the back zipper open.

Jeg kom i tanke om denne smukke kjole i også pepitatern og lod mig inspirere af knaplukningen på bærestykket.
I was inspired by this dress.

– Jeg klippede forstykket op i højre side.
– Jeg syede en strimmel på i samme stof på venstre side af åbningen
(jeg havde heldigvis en rest af stoffet), for at give et par cm ekstra.
– I cut the bodice open off center to the right.
– I stitched a strip of extra fabric ontp the left side of the opening.

– Til stolpen i den anden side brugte jeg en rest sort uld fra
et andet projekt. Jeg foldede kanterne om og syede stolpen på.
– For the placket I used a wool remnant from another project.I finished it and stitched it to the right side of the opening.

 – Jeg syede højre og venstre side sammen (så lukningen er kun dekorativ) og til sidst syede jeg fire store knapper på.
– I stitched the opening back together (the placket is not functional), and lastly I sewed four large buttons onto the placket.

Jeg jævnede det ekstra stof i overdelen ud ved overkanten mellem over- og underdel og syede hullet til.
I eased the extra fabric in the bodice out by the edge to the skirt and closed the hole.

Efter. Eftersom det er en uldkjole, har jeg vinter-stylet den (og det var varmt, selvom vi ikke har en synderlig varm sommer i år).
After. Since it is a wool dress, I winter styled it (which was warm to wear, even though summer here isn’t particularly warm this year).

Mindre med knapper
Før. En meget for stor pepitaternet nederdel. Jeg sværger; det var helt tilfældigt, at den nederdel i
omsyningsreolen, der passede bedst til dette projekt, havde samme
mønster.
Smaller and with buttons.
Before. A very large houndstooth skirt. I swear, it is a complete coincidence that this skirt has the same pattern as the dress. The skirt was simply the garment in my stash that fitted the idea best.

– Jeg lavede et læg, der opslugte det for meget stof. Jeg syede lægget fast.
– Jeg kortede nederdelen 20 cm af.
– Jeg tog den ind i siderne, så den følger mine kurver en anelse mere.
– Så syede jeg et smukt viscosebånd langs kanten af læggen. Og placerede knapper, så det ligner en knaplukning. Samtlige lyslilla knapper, jeg kunne finde i min knapsamling (kan i mærke min smerte? Hehe. Jeg har ikke nemt ved at bruge noget fra min piratkiste..jeg mener min knapboks).
– I made a pleat, that swallowed the excess fabric, and stitched it down.
– I shortened the skirt by 20 cm (8″).

– I tooks the skirt a bit in at the sides to fit me better.
– I stitched a viscose (rayon) ribbon on top of the pleat and then added buttons to resemple a button closure. All the lilac buttons in my button collection (do you feel my pain? I treat my button box as a pirates’ chest).


Den færdige nederdel:
The finished skirt:

Nærbillede:
Closeup:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *