Broccoliterrine

Tænker du tør vegetarmad og fesen kållugt? Det gjorde jeg.
Men jeg har overgivet mig. Faktisk er det totalt saftigt, smagfuld og lækkert. Og vildt nemt at lave. Og ja, det er godt for dig!
Det er også en god måde at få brugt resten af broccolien, som man ikke lige har nogle idéer til, samt hele stokken.
Fik jeg nævnt ‘vildt nemt at lave’? ;).
                               
Broccoliterrine
1 broccoli, ca. 500 g
50 g mandler (helst smuttede, men jeg gider ikke)
3 æg str. M
salt og peber
1/4 tsk muskatnød
– Skær stokken i små stykker og kog dem til de er møre.
– Kog broccolistilkene i 3 min.
– Blend mandlerne. 
– Kom derefter broccolistokkestykker, æg og krydderier i også, og blend til en jævn masse.

– Kom broccolistilkene i.
– For en lille brødform med bagepapir og hæld blandingen i.
– Bages ved 200 C i 40-60 min.

Glimrende til et tag-selv-bord,  til grillmaden eller kold i skiver til madpakken (jeg synes at den er allerbedst kold).


Tip:
Hvis man virkelig vil have broccoli i skjul (til kræsne børn og voksne), så kunne man blende stilkene med også. Det blendede fluidum ligner ikke noget, der overhovedet er broccoli i.
Man kunne efter blendningen tilsætte en grøntsag, der er acceptabel for modtageren. 

Krydr under alle omstændigheder retten godt, så broccolismagen også bliver skjult. Man kunne f.eks. krydre med:
– persille, hvidløg, chili og soya. Og lidt sennep. 
– karry, koriander, garam masala, ingefær og en slat rødvinseddike.
– chili, paprika, ingefær og gurkemeje.
Man kan selvfølgelig også krydre retten, selvom man ikke skjuler broccolien ;).


Man kan blande flere grøntsager i. Spinat passer godt sammen med og det gør porrer også. Generelt så kan man bruge næsten hvilken grøntsag det skal være, den skal bare ikke have for stort vandindhold.

One Comment

  • Hvor ser det lækkert ud-det tror jeg sagtens jeg kunne spise også til morgenmad 🙂

Leave a Reply to Henriette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *