Sirupskager til julen
I går bagte R og jeg klassike sirupskager. Dejen er så fast, at R godt kunne udstikke figurer selv og lægge dem på pladen (han er knap 3 år gammel). Så han var vældig stolt af sig selv. Kagerne smager fænomenalt og vil råhyggede os hele aftenen med at lave dem.
Rosens Sirupkager (Svenske pepparkakor ( peberkager ))
150 g brun farin
250 g sirup
150 g margarine
1 tsk. ingefær, 3 tsk. kanel og 1/2 tsk stødte nelliker ELLER 1 pose brunkagekrydderi
2 tsk natron
1 æg
550 g mel
Glasur: Pastauriseret æggehvide, flormelis og evt. frugt farve. Glasuren skal være lidt stiv.
Fremgangsmåde
– Farin, sirup og margarine smeltes sammen i en gryde. Krydderier og natron røres i. (Det skummer meget op, når natronen kommer i, så gryden må ikke være for lille).
– Massen køles af til den er lunken (dvs. kold nok til at håndtere uden at brænde fingrene).
– Æg og mel røres i og dejen æltes sammen.
– Dejen hviler i køleskabet til næste dag.
– Tag dejen ud af køleskabet en halv times tid før brug.
– Dejen er lidt hård til at starte med, men bliver blødere, efterhånden som du arbejder med den.
– Dejen udrulles i ca. ½ cm tykkelse og udstikkes i figurer.
– Bages ved 200 C i 6-8 min. (mine skulle kun have 6 minutter). De er bløde når man tager dem ud, og bliver faste efter et par minutter.
Kagerne kan bruges som julepynt eller juletræspynt. Så prikkes huller med en tandstik, lige efter at de kommer ud af ovnen, inden de bliver hårde. Så kan man sætte snor i hullet.
Det kommer jo an på hvor store eller små, man laver kagerne. Færre hele elge, flere små stjerner. Men jeg vil sige at det er en ret stor portion, som her fylder tre kagedåser.
Uhm ser gode ud. Tror vi skal prøve at lave dem her i weekenden. Men hvor mange kager bliver der ca. til pr. portion?